• Inici
 • //
 • //
 • SERÓ (Túmul Megalític) – Ciutat de BALAGUER (MUSEU de la NOGUERA)

SERÓ (Túmul Megalític) – Ciutat de BALAGUER (MUSEU de la NOGUERA)

Dissabte 28 d´Abril de 2018

 

NOTA: durant tot aquest recorregut anirem acompanyats i assessorats pel Sr. Joan Ramon GONZÀLEZ, responsable del servei d’Arqueologia de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

Preu desde 79 €
Sortida des de BARCELONA
Data de sortida 28 // 04 // 2018
Destí SERÓ

Imatges

 • Itinerari
 • Preu

Dissabte 28 d’abril del 2018

 SERÓ – Túmul Megalític

BALAGUER – Museu de la Noguera

 

 • Sortida: a les vuit (8.00 h) del Pg. de Gràcia a la cantonada amb la Gran Via de les Corts Catalanes, a la vorera del costat de mar, sota mateix de l’edifici de GENERALI.
 • Esmorzar: en una àrea de servei de l’autovia, a càrrec de cadascú.
 • Tot seguit, començarem la nostra ruta fins a arribar a la petita població de SERÓ, situada molt a prop del municipi d’Artesa de Segre. Allí hi trobarem l’ESPAI TRANSMISSOR, un edifici singular que va guanyar el premi FAD d’arquitectura l’any 2013 i que va ser escollit com una de les tres obres per representar Catalunya a la 14a Biennal d’Arquitectura de Venècia del 2014. Al seu interior hi ha exposades les ESTÀTUES – MENHIRS de SERÓ, un mostra excepcional i rellevant d’escultura megalítica antropomorfa del neolític final a Catalunya, que esdevenen veritables obres d’art de la prehistòria catalana i europea. Entre les restes escultòriques trobem els fragments que constituirien, amb els aproximadament 7 metres d’alçada global estimada, l’estàtua-menhir més alta d’Europa.
 • Dinar: al restaurant ESPÍGOL, situat als afores de Balaguer.

 

1r. Fideuà marinera amb allioli.  –  2n. Filet de porc amb salsa de tòfona i cebetes glacé.  

Postres: braç de gitano de nata  – Pa, vi, aigua i cafè o infusions.

  • Tarda: ens aproparem fins a la ciutat de BALAGUER, on farem una visita al MUSEU COMARCAL de la NOGUERA. Allí hi podrem admirar el fons arqueològic provinent de diferents intervencions realitzades a Balaguer i a la Noguera, entre les quals cal ressaltar la del jaciment del Pla d’Almatà, d’època andalusina, considerat el més gran que es conserva a Catalunya i un dels principals de l’antiga Al-Andalus, el país que els àrabs van fundar a la península Ibèrica durant els segles VIII i XV. També hi veurem restes dels jaciments de la Roca dels Bous de Sant Llorenç de Montgai, de la Cova Gran de Santa Linya i de la Cova de l’Estret de Tragó; els materials protohistòrics de la Pedrera de Vallfogona de Balaguer o la Colomina de Gerb; i els materials hispanovisigots del poblat el Bovalar de Seròs o de la necròpolis de Palous de Camarasa.

 

 • NOTA: durant tot aquest recorregut anirem acompanyats i assessorats pel Sr. Joan Ramon GONZÀLEZ, responsable del servei d’Arqueologia de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

 

PREU: 79  EUROS

 

Per a inscripcions, truqueu al tel. 93 241 41 42 de dilluns a dijous

de 9.00 a 18.00 h, i divendres de 9.00 a 15.00 h, o bé al 616 958 009 (Pere)

 

PREU: 79  EUROS

Imprimir PDF
Print Friendly, PDF & Email

Per tal de fer efectiva la reserva, cal trucar per telèfon i fer

l’ingrés abans del DIVENDRES 20 d’abril al número de compte següent:

CaixaBank “laCaixa”  ES34 ·2100·3017·0822·0064·1565