• Inici
  • //
  • //
  • SANTUARI de la MARE de DÉU del MONT – SANT FELIU de BEUDA 18 Maig

SANTUARI de la MARE de DÉU del MONT – SANT FELIU de BEUDA 18 Maig

SANTUARI de la MARE de DÉU del MONT – SANT FELIU de BEUDA
18 de Maig de 2019

Preu desde 89 €
Sortida des de BARCELONA
Data de sortida 18 // 05 // 2019
Destí SANT FELIU de BEUDA

Imatges

  • Itinerari

SANTUARI de la MARE de DÉU del MONT
Itinerari literari al voltant de Mossèn Cinto Verdaguer
per l’Alta Garrotxa i l’Alt Empordà.
• Dissabte 18 de maig del 2019 •

 

Sortida: a les vuit (8.00 h) del Pg. de Gràcia a la cantonada amb la Gran Via de les Corts Catalanes, sota mateix de l’edifici de GENERALI.
Breu parada per esmorzar a càrrec de cadascú en una àrea de servei.
Tot seguit, ens aproparem al poble mil•lenari de MAIÀ de MONTCAL, situat al peu de la muntanya del Montcal, on hi destaca l’església romànica del segle XII dedicada a Sant Vicenç, un temple d’una sola nau amb volta de canó. Continuarem el nostre camí fins a arribar a la gran MASIA del NOGUER de SEGUERÓ, situada al vessant meridional del massís del Mont, un majestuós casal amb la façana esgrafiada, obra de mitjan s. XVIII, situada prop de la parròquia de SANTA MARIA de SEGUERÓ, antiga església romànica d’una sola nau.
Finalment, arribarem al SANTUARI de la MARE de DÉU del MONT, situat al capdamunt de la serra d’Albanyà, a 1.124 m d’altura. És una petita església d’estil romànic tardà on s’hi venera la marededéu trobada, una talla gòtica feta en alabastre de Beuda. Aquest indret és conegut per les freqüents estades que hi féu Mossèn Cinto Verdaguer, des d’on escrigué, entre altres textos, part del seu poema Canigó. Des d’aquesta ubicació, si el temps ens ho permet, podrem admirar els cims del Pirineu: des del Cap de Creus al Puigmal, passant pel Canigó.

Dinar: al restaurant de l’hostatgeria del Santuari de la Mare de Déu del Mont.
MENÚ: Amanida variada – Arròs de Pals amb ceps i trompetes de la mort – Galta de porc rostida al forn amb guarnició – Postres: poma a la cassola o gelat de torró. Pa, vi, aigües i cafè o infusions.

Tarda: de tornada farem una breu parada al conjunt monumental de SANT LLORENÇ de SOUS, esmentat per primera vegada l’any 871, amb el nom de Sant Llorenç del Món, com una cel•la monàstica dependent de Sant Aniol d’Aguja. Al segle XI, ja com a abadia benedictina plenament independent, Sant Llorenç esdevé un monestir important dins del comtat de BESALÚ. Finalment, acabarem la nostra ruta al petit poblet de BEUDA, envoltat per murs d’un antic castell o fortalesa, un magnífic i ben conservat casal gòtic presidit per l’església parroquial de Sant Feliu de Beuda, un bell edifici romànic del segle XII de tres naus acabades en tres absis. És ací on Mossèn Cinto Verdaguer, en el seu llibre Excursions i Viatges, declarà que fou a BEUDA on es cantaren per primera vegada les populars caramelles.

NOTA: a TOTHOM se li entregarà un dossier amb els textos seleccionats pel professor Jaume Closa, que ens acompanyarà i ens anirà llegint fragments poètics i literaris del gran poeta i escriptor romàntic Mossèn Cinto Verdaguer, tots ells vinculats al territori.

 

PREU: 89 EUROS

Per a inscripcions Tel. 93-241.41.42 de dilluns a dijous de 9.00 a 18.00 h.
divendres de 9.00 a 15.00 h – Tarda: 616.958.009 (Pere Costa)
Per tal de fer efectiva la reserva, cal fer l’ingrés abans del DIVENDRES 10
de MAIG al número de compte següent:

CaixaBank “la Caixa” – ES34 – 2100 3017 0822 0064 1565

Imprimir PDF
Print Friendly, PDF & Email

Per a inscripcions Tel. 93-241.41.42 de dilluns a dijous de 9.00 a 18.00 h.
divendres de 9.00 a 15.00 h – Tarda: 616.958.009 (Pere Costa)
Per tal de fer efectiva la reserva, cal fer l’ingrés abans del DIVENDRES 10
de MAIG al número de compte següent:

 

CaixaBank “la Caixa” – ES34 – 2100 3017 0822 0064 1565